Palaanpa nyt blogiin vaikkei mikään suuremmista paastoista olekaan menossa. On kuitenkin keskiviikko, lasketaan sekin.

Suomen sisko on vierailla mailla ja kokkailee ruokia ihan itsellisessä keittiössä pari kuukautta. Ihana on kuitenkin tietää että enää puolitoista kuukautta ja saan perheen luokseni ja valmistaa isomman kattilallisen sapuskaa joka päivä! Tosin ehkä kerran tai kaksi pitää käydä pubi ruokaa syömässä. On muuten hyvää!

Mutta itsellinen keittiö on valmistanut paikallisen parsakauden kunniaksi Eeva Kolun Kauhaa ja rakkautta blogista poimittua parsa-sitruuna-mascarpone pastaa. Ohje löytyy linkin takaa ja on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/2012/05/06/sitruunainen-parsa-mascarponepasta/

Koska minulla oli nyt jääkaapissa eilen avattu mascarpone purkki, niin piti tuunata siitä sitten tämänkin päivän ruoka.

Perunaa ja pinaattia mascarponella ryyditettynä

Ota yhtä monta hyvän kokoista perunaa kuin syöjiä on ja pilko pieniksi kuutioiksi. Pilko myös kevätsipulin varsia saman verran kuin syöjiä on. Paista perunoita oliiviöljyssä ja kun ne ovat noin puolikypsiä ja hieman ruskeita lisää sipuli ja valkopulinkynsi (minä vain murskaan veitsen lappeella ja laitan rikotun kynnen kokonaisena pannulle) ja paista kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Ota nä pannulta sivuun ja ripsauta päälle vähän suolaa ja pidä lämpimänä. Niin, sen valkosipulin kynnen voit heittää pois.

Seuraavaksi pannulle menee pinaatit, tuoreita pinaatinlehtiä ainakin 250g/syöjä. Haihduta vedet pois ja paista hetki. Lisää kourallinen manteleita, purista sitruuna mehua ja ripauta suolaa ja pippuria. Tässä vaiheessa ota pannu pois levyltä ja lisää ruokalusikallinen mascarponea / syöjä.

Laita lautaselle ensin pinaatti-mascarpone sekoitus, siihen päälle perunat ja sipulit ja lopuksi runsaasti kuutioitua tomaattia.

Hyvää ruokahalua!

P.s. Täällä saa jo uusia perunoita ja monia uuden uuden sadon ihania kasviksia. Niistä on tullut tehtyä myös monenlaisia perunasalaatteja. Kaupungilla ja töissä on sitävastoin huomattavan helppo syödä epäterveellisesti. Perunat nimittäin on työpaikkaruokalassa sipsipussissa ja salaatti vaalean leivän välissä :-)