Perheen junioriväellä on kielto mennä tietokoneella pitkänäperjantaina, joten äitikin bloggaa tämän vuoden paastokeiton ihan pikapikaa. Annos neljälle aikuiselle ja kolmelle lapselle.

Kuullota oliiviöljyssä pieneksi pilkottu sipuli ja kaksi kokonaista valkosipulinkynttä. Lisää hetken päästä tikuiksi leikatut 2 porkkanaa ja kaksi varsisellerin vartta. Paista noin 5min, mutta älä anna ruskistua. Lisää noin 1,5l vettä ja kasvisliemikuutio (tai 1½). Keitä noin 6min. Lisää pientä keittopastaa 2-3dl ja keitä ohjeen mukainen aika. Vähän ennen kuin pasta on kypsää, lisää purkillinen (360/230g) käyttövalmiita isoja valkoisia papuja valutettuna. Mausta suola. Tarkoitukseni oli laittaa keittoon jo alusta lähtien rosmariinin oksa, mutta unohdin.

Keiton kanssa oli tarjolla ruisleipää, kostutin siivut vedellä ja paistoin voissa (oliiviöljy on myös hyvä) rapean ruskeaksi molemmin puolin. Lautaselle lisäsimme myös tuoretta tomaattia pienä silppuna, ja kun aiemmasta cnocchien kanssa tehdystä pestosta oli vielä jämät jäljellä, lisäsimme myös sitä lautasella mauksi.

Välipalalla pöytään pääsikin paastoruokien suosikki/inhokki mämmi.

p.s. kolmen siskoksen ja puolisoiden lisäksi keittiöissä häärää jo seitsemän lasta :-)