Keväällä aloittelimme tämän blogin pitämistä. Oli vielä opettelua. Apostolien paasto ja viikottaiset paastopäivät keksiviikkona ja perjantaina jäivätkin aivan huomiotta. Joulupaasto lähestyy ja toivottavasti sen myötä tänne ilmaantuu kolmesta maasta toimivia kasvisruoka-ohjeita ja vähän muitakin. Ehkäpä aktiivisuuden myötä meidät löytää myös muutama lukija.

Tänään on kuitenkin isäinpäivä ja paaston alkuun on vielä pari päivää. Niinpä tauon jälkeen jatkan  liharuualla.

Täytetyt munakoisot kahdelle tai neljälle

 Puolita 2 munakoisoa ja koverra sisustaa pois. Pilko sisus ja paista keskikovalla lämmöllä pannulla, oliiviöljyssä yhdessä kahden murskatun valkosipulinkynnen kanssa. Siirrä sivuun.

Paista 200g luomujauhelihaa (nauta tai lammas) ja lisää noin kaksi desiä paseerattua tomaattia, reilu tl kuivattua minttua, 1tl rosmariinia, ½tl kanelia, pikkuripaus chiliä ja puolikas yrttiliemikuutiosta (käytän Reformin tuotteita).

Sekoita jauheliha ja paistettu munakoiso, tarkista maku ja täytä munakoison puolikkaat seoksella. Siivuta päälle tomaattia, ripottele sormisuolaa ja lirauttele oliiviöljyä.

Paista uunissa n. 200 asteessa n. 40min.

Meillä tarjoiltiin lisänä uunibataattia, fetasalaattia ja tsatsikia rakkaalle ja minulle. Perheen vege sai lisukkeena kikherneitä ja ne toiset pikkuiset päällysti jauhelihalla bataattinsa. Kurkku kelpasi kaikille!

P.s.bloggaaja suosittaa paaston alettua kokonaan toisen reseptin valintaa, Pyörtynyt imaami juhlistaa hyvin paastosunnuntain. Lisäksi bloggaaja kiittää kaveria tämän ruokalajin ideasta.