Ihana aurinkoinen sunnuntai!

Nyt vielä ilta-aurinko valaisee vähän.

Kevät tulee hurjaa vauhtia. Tajusin tässä, että muuton viimerippeet olisi saatava purettua, että voimme ensi viikonloppuna aloittaa virpovitsa-askartelut kellariin suunnitellussa askarteluhuoneessa. Mutta tänään ei voinut hautautua kellariin, sinne ehtii vesisateella tai sitten kun ilta on jo pimennyt. Olimme kaksi tuntia mäenlaskussa rakkaan ja nappuloiden kanssa. Ulkoilun jälkeen kaamea nälkä vaati tuhtia syötävää nopeasti, joten pasta oli päivän valinta.

Pinaatti-kirsikkatomaattipasta (2-3:lle)

Pese ja valuta 250-300g tuoreita pinaattia, pilko karkeasti jos haluat. Laita pannulle ja anna nesteen haihtua. Lorauta päälle reilusti oliiviöljyä, lisää puolikas valkosipulinkynsi ohuina siivuina ja yhden sitruunan raastettu kuori ja loraus sitruunamehua. Jätä odottamaan ja kypsymään loppuun miedolla lämmöllä. Vähän ennen kuin pasta on kypsää, lisää kourallinen kirsikkatomaattia puolitettuina pinaatin joukkoon ja pyöräytä sekaisin.

Kiehauta pastalle reilusti vettä, suolaa vesi ja keitä pasta. Meillä oli kaapissa Pirkan "giglio pomodoro" -tomaatilla maustettua kuviopastaa.

Yhdistä pasta ja pinaatti, lautaselle jokainen voi ripotella vastaraastettua parmesaania maun mukaan. Oikein toimivaa oli :-)

P.s. paljastettakoon taas, että pinaattikastike yhdistettin vain meidän aikuisten pastaan, lapset nauttivat pastansa reilulla lorauksella oliiviöljyä ja tuhdilla kasalla parmesaaniraastetta. Proteiini-iltapalan keksiminen on taas ohjelmassa.