Sain jo useita vuosia sitten ystävältä herkullisen sillisavariini reseptin. Hukkasin ison reseptipinon tuossa aiemmin,ja tämänkin reseptin siinä mukana. Ehkä innokkas pöydänraivaaja pudotti ne paperinkeräykseen. Nyt tein annoksen muistini peruteella, hyvin onnistui ja tällainen on tämä minun versioni. Perinteisesti sillisavariini laitetaan alkupalaksi tai lisukkeeksi lautaselle, muotoillaan kauniisti muotilla ja koristelleen. Mikä ettei, tosi hyvää varmasti niinkin. Mutta meillä tämä on aina syöty leivän päällä. Torta på torta

Sillisavariini

Näitä voi laittaa kulhoon sitä mukaa kuin pilkkoo ja valmistuu.

Kaksi matjeesisillifilettä hienonnetaan pieniksi paloiksi. Iso keitetty peruna pienitään haalukalla. Ruispalan puoli (tai muuta hieman kuivaa ruisleipää) hienonnetaan muruiksi.  Puolikas punasipuli hienona silppuna. Ruukullinen hienonnettua ruohosipulia. Ruokalusikallinen kaprista, myös hienonnettuna. Smetanaa 120-240g, riippuen miten tahnamaista haluaa (ja ahne on). Kaikki sekoitetaan keskenään.

Koristeluun sopii vaikka ruohosipulisippu ja mäti. Me ei koristeltu, ja ei sitä sitten sopinut kuvata!

Hyvää ruokahalua!

p.s. pienin lapsista oli minulla kaverina tätä laittaessa ja nää leikki samalla kokkiohjelmaa, siinä ohjelmassa nää leipoi myös sämpylöitä ja kävi ostamassa saunalimpparia.