Olen hitaasti syttyvä bloggaaja…

Tämän blogin idea oli siskoni. Moni syö liikaa pikaruokaa, ja sen vastapainona toiset harrastaa slow-foodia ja downshiftaa koko elämäänsä. Mutta mitä tekee ortodoksiperhe pari kertaa vuodessa? listalla on tietysti fastfood. No, minä innostuin ja kolmas toteutti. On siis varmaan aika ennen pääsiäistä minun (ja sen syyllisen) jotain kirjoittaa.

Keittiö on ehdottomasti lempihuoneeni meillä, ja siisti keittiö ajaa joskus suuriinkin kokkausurakoihin. Ihanaa, varsinkin jos saa ruokavieraita. Yhtä ihanaa on istua teekupillisella perheen kanssa pelaamassa ilta-unoa. Tai parantaa maailmaa keittiönpöydän ääressä viinilasillista nauttien. Arki on kuitenkin usein perheen mahantäyttämistä sillä mitä kaapeista löytyy. Keittiössäni häärii myös kolme lasta ja rakas.

Tänään kaupasta tarttui mukaan munakoisoja, meinasin tehdä marinoituja munakoisoja ja paprikoita. Kun etsin ohjetta paprikoiden paahtamiselle, sattui silmiin joskus jostain poimimani munakoisovuoan ohje.

Munakoiso-tomaattisalsavuoka:

1 munakoiso, siivuta, hiosta suolalla ja huuhtele, paista oliiviöljyssä, lado vuokaan.

munakoison hikoillessa, pilko kulhoon kolme tomaattia kuutioiksi, silppua puolikas chili ja yksi (puna)sipuli ja valkosipulin kynsi. Lorauta sekaan oliiviöljyä, vähän balsamico-viinietikkaa ja silppua kourallinen tuoretta basilikaa ja minä kaivoin myös pakastimesta viimeisiä persiljanippuja. Ihan vaan siitä ilosta, kun ruoka toi mieleen viimesyksyn Istambulin reissun . Hetken maustunut salsa kaadetaan vuokaan munakoisojen päälle ja kuorruta vielä juustoraasteella. Uunissa meni 175 astetta, 30min + 10min 200 astetta värin saamiseksi.

Itäisen välimerellisen iltaruuan täydensi vanhempien lasten toivomat falafelit ja rucola salaatti.

p.s. täytyy paljastaa että olen mielessäni postannut tänne monesti, mutta en ole uskonut osaavani kirjoittaa oikeesti. Ruoka oli hyvää ja sen keralla juotu Rosemounth myös. Taidan vetäytyä kuuntelemaan kun rakas lukee pienille Harry Potteria.