Niin kuin pinaattiletut, myös pinaattikeitto on tehtävä täällä Saksassa itse, jos sellaista haluaa syödä. Ehkäpä joku muukin innostuu kokeilemaan?

 

300-400g pakastepinaattia (mikä siellä Suomessa pakkauskoko lienee)

50g voita

50g vehnäjauhoja

0,5 l (täys)maitoa

n. 0,5 l kasvislientä

suolaa, valkopippuria, muskottipähkinää

 

Sulata pinaatti vaikkapa mikrossa.

Sulata voi ison kattilan pohjalla ja paista vehnäjauhoja hetki voissa, älä ruskista kuitenkaan. Lisää maito ja vatkaa vispilällä vimmatusti. Jos jää vähän pieniä klönttejä niin se ei tässä keitossa haittaa. Niitä ei nimittäin lopputuloksessa huomaa.

Lisää keittopohjaan pinaatti ja kasvislientä niin paljon, että koostumus ja keiton kokonaismäärä ovat sopivia. Keittele kymmenisen minuuttia.

Mausta suolalla, valkopippurilla ja jos haluat, muskottipähkinällä.

Jos paastosi sallii ja tykkäät, niin klassinen lisuke on tietysti keitetty kananmuna.

Valmista tuli. Guten Appetit!