Seuraan jonkin verran ruokablogeja ja rahkalettuja näyttää tehneen useampikin :-)

Rahkaletut on oikeastaa pääsiäiseen sopiva ruoka, rahkoineen ja kananmunineen, mutta kyllä nämä sunnuntain jälkiruuaksi tai iltapalaksi sopii oikein hyvin myös paastoaikana. Tuumasta toimeen.

Rahkaletut kolmelle nälkäiselle lapselle tai viidelle jälkiruuaksi

1prk/250g rahkaa, 3 kananmunaa, loraus täysmaitoa, 1dl vehnäjauhoja (+½tl soodaa), ½dl sokeria.

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja letut paistetaan voissa (tai öljyssä jos askeesi sitä vaatii) keskilämmöllä rauhassa molemmin puolin. Pannu ei saa olla liian kuuma, että paksu lettu ehtii paistua, muttei pala pinnalta. Maistuu ilman lisukkeitakin.

Tein itselleni viimeisen pannullisen mustikoiden kanssa...

... ja eivät näyttäneen herkullisilta saati kuvauksellisilta kääntämisen jälkeen. Maku oli kyllä mainio!

p.s. letut ovat meillä myös arjen lohturuokaa. Ruuan mahtuu laittamaan sotkuisessakin keittiössä. Ärtynyt ja väsynyt äiti rauhoittuu ja tulee hyvälle mielelle paistaessaan. Kiukkuiset lapset rauhoittuu ihanaan tuoksuun odottamaan syötävää. Ja kaikki istuvat yhdessä keittiössä ja saavat kertoa päivän kuulumiset.