Huonon ruuan laitto on ollut meillä kuluneena viikolla enemmän sääntö kuin poikkeus. Kovin pahasti ei vielä kukaan ole valittanut, mutta voin kertoa että mm. minusta oikein onnistunut spelttimannasta tehty vispipuuro ei kelvannut kenellekään muulle. Perunacurry oli vääränlaista... yhden lapsukaisen mielestä siinä ei ollut sitä currya mitä olisi pitänyt ja toisen mielestä siinä ei olisi saanut olla muuta kuin jeeraa ja korianteria, ja kolmannesta se oli muuten vaan epäilyttävää. Ole näille nyt sitten mieliksi. Söivät kuiten lautasensa tyhjiksi.

Tänään halusin sitten tehdä jotain mistä varmasti tykkäävät, saivat mannapuuroa.

Itselleni ja rakkaalle tein iltapalaksi marinoituja paprikoita ja munakoisotahnaa. Lisäksi oli lohta.

Ota kaksi pientä tai yksi iso munakoiso ja töki terävällä veitsellä munakoisoihin reikiä. Laita uuniritilälle. Ota myös kaksi paprikaa, ja huuhtaise ja laita samalle ritilälle. Ja sitten uuniin n 175 asteeseen. Pelti alle ettei tule sotkua ja unohda ne sinne n 1,5h ajaksi, iso munakoiso tietysti saa unohtua vaikka kahdeksi tunniksi. Paitsi että elä unohda paprikoita ja jos et halua että ne palaa ja menee ihan haperoiksi. Ota ne pois jo noin 45-60min kohdalla.

Laita paprikat kulhoon ja päälle kelmu. Kun ovat jäähtyneet, kuori, huuhdo siemenet pois ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Asettele lautaselle tai kulhoon. Purista päälle sitruunamehua, rouhaise myllystä suolaa, laita valkosipulia ihan ohuina siivuina ja hyppysellinen chiliä tai ohuita renkaita tuoretta chiliä, lorauta reilusti oliiviöljyä ja viimeisenä laita päälle reilusti basilika silppua. Jos laitoit kulhoon, niin sekoita. Saa maustua ainakin pari tuntia.

Nyt ne munakoisotkin voi ottaa uunista. Halkaise ja kaavi sisus kulhoon, ja anna vähän jäähtyä. Raasta sekaan yksi iso valkosipulinkynsi, taas vähän suolaa myllystä, purista sitruunamehua joukkoon ja lisää kourallinen persiljaa. Halutessasi pehmeämmän makuista lisää ruokalusikallinen täysrasvaista jugurttia. Sitten vain surtsataan soseeksi, siis sauvasekoittimella. Jos haluat vielä pehmeänpää makua ja sinulla on aikaa, niin munakoisojen sisuksen voi paistaa kevyesti välissä pannulla oliiviöljyssä.

Sitten vain asetellaan tarjolle molemmat, kaivetaan kaapista esille myös täysjyväkeksit ja jääkaapinperältä viimeiset oliivit. Ja siis annos kahdelle, mutta ei tämä riitä mihinkään jos on oikeesti nälkä ja haluis vielä aamupalalla leivälle jompaa kumpaa.

P.s. tämän viikon keittiötunnelmana pahin kuulemani hiekkalaatikkoherja: "äitis leipoo pahaa pullaa"