Somessa ja blogeissa on tämän syksyn ruokahitti ollut avokadopasta. Heh, mikäli on uskominen aamuteeveettä ja paperista valtamediaa, niin paikoin pastan ainekset ovat olleet kaupasta jopa loppu.

Avokado on hankala hedelmä! Sehän on tavattoman hyvää, mutta hyvän avokadon saaminen on välillä tavattoman vaikeaa. Raakana ostettua avokadoa ei kannata kiirehtiä syömään, mutta toisaalta kotona kypsyessään hedelmä harvoin kypsyy tasaisesti. Viimeaikoina kaupat ovat tarjonneet lähinnä syöntivalmiiksi esikypsytettyjä avokadoja. Toimii, hedelmät kypsytetään etyleenillä tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Ehkä näppituntumakin on parantunut, jos ottaa vielä napakan tuntuisen hedelmän, syön sen parin päivän päästä, jo hieman periksiantava kuori sallii syömisen samantien. Luomuavokadojakin saa, mutta kilohintaa nostaa turhan paljon suuri hävikki epätasaisen kypsymisen takia. Kotona kypsyttäessä omena tai baanikulho nopeuttaa prosessia.

Oma historiani avokadon kanssa yltää 80-luvun loppuvuosille ja katkaravuilla täytettyihin avokadon puolikkaisiin. Ne oli silloin tosi jännittäviä makuja! sitten menikin pitkään että tämä herkku pääsi laajemmin käyttöön, ensin kanasalaatin osana 90-luvun lopussa ja 2000-luvulla kotitekoissa guacamolessa. Rakas ja lapset eivät ymmärrä tämän herkun päälle, joten eniten syön avokadoa sellaisenaan, muutamalla sormisuolahiutaleella maustettuna.

The avokadopastaa tein lounaaksi itselleni ja anopille. Tosi hyvää! En ehtinyt kauppaan, joten sovelsin ohjetta sen mukaan mitä kaapista löytyi. Tuoreen chilin korvasin chilihiutaleilla, juustona meni pelkkää parmesaania. Keitinliemen lisääminen tuntui ohjeessa oudolta, mutta kun kylmä kastike oli valmis, ja pasta sen seassa, niin ymmärsin hyvin kostukkeen tarpeen. Mutta kunnia sille jolle se kuuluu, linkissä alkuperäinen ja aito ohje. Kannattaa kokeilla jos et vielä ole kokeillut!

http://chicling.blogspot.fi/2012/10/avokadopasta-original-recipe.html

Alkuperäinen ohjeen tekijä valaisee hyvän pastan keittämistä postauksessaan ja lisää voi lukaista englannin siskon pastankeito-ohjeesta ja nostaa pastansa tasoa entisestään!
 


Hyvää ruokahalua!

p.s. Aion tarjoilla tätä myös rakkaalle. Ehkä tykkääkin? Syö ainakin, kelpasihan ensimmäinen hänelle laittamani ruokakin, kesäkeitto. Ei kuulemma ole sitä kertaa lukuunottamatta vapaaehtoisesti kesäkeittoa syönyt. En ymmärrä, torilta olin hankkinut parhaat, kesän ensimmäiset kasvikset laugh