Saksan siskolla on jo ensimmäinen lempparipaastoruoka selvillä: mannapuuro.

Täällä Saksassa saa pieniä mannaryynejä ("Weichweizengrieß"), jotka kypsyvät kymmenessä minuutissa. Talosta löytyy melkein aina mannaryynejä ja maitoa (täällä käytetään enimmäkseen UHT-maitoa, joka on täällä myös halvempaa kuin tuore maito). Erityisbonuksena mannapuuro on pojan suosikkeja - kenenpä lapsen ei olisi!

Suomalaiseen tapaan tykkään mannapuurosta voisilmällä, kevyesti suolattuna. Tällainen puuro on erityisen hyvää spelttimannasta, "Dinkelgrieß", tai tummista mannasuurimoista.

Pojan ja miehen suosiossa on saksalaisempi versio omenasoseella, kanelilla ja sokerilla. Omenasose kuuluu täällä perusruokatarvikkeisiin, eikä sitä ymmärretä niinkään hilloksi ja herkuksi kuin tavalliseksi ruuaksi. Mannapuuro omenasoseella menee täällä aivan täysillä kategoriaan "kunnon kotiruokaa lapsiperheessä" :).

Mannapuuro on siis hyvää, lihatonta, halpaa, helppoa ja nopeaa tehdä ja tarvikkeet löytyvät aina kaapista. Täydellistä!