Joulupaasto on alkanut. Suuren paaston kirjotteluni jäivät kovin vähäisiksi, mutta yritetään nyt uudella innolla :)

Täällä Saksassa joulupaastoperinne on hävinnyt oikeastaan kokonaan, myös katolilaisilta. Joulunalusaikaan kuuluvat ennen kaikkea monenlaiset pikkuleivät. 11.11. vietetään Martinpäivää, johon kuuluu lasten lyhtykulkueita ja hanhipaisti.

Meidän perheessä paastoaminen on jälleen pienimuotoista. Yritämme syödä enemmän kasvisruokaa kuin muulloin. Luterilainen mieheni kannattaa kasvisruoan lisäämistä lähinnä ekologisista syistä. Varsinaisesta paastosta en ole saanut häntä innostumaan. Oman lisänsä tähän paastoon tuo, että olen raskaana.

Tämänkertaisena ruokaohjeena oma kehitelmäni isot pinaattiletut, joiden sisälle kääritään täytettä. Viisivuotiaamme on näihin ihan hupsuna :)

- - -

Isot pinaattiletut (2 hlö iltaruuaksi, 3-4 hlö iltapalaksi)

3 dl maitoa

1 kananmuna

1,5 dl vehnäjauhoja

0,5-1 dl kokojyvävehnä- tai kokojyväspelttijauhoja

0,5 -1 tl suolaa

n. 150-200g hienonnettua pinaattia (pakkasesta)

1. Sekoita ainekset kulhossa vatkaimella ja anna turvota hetki tai kaumminkin jos aikaa on. Jauhojen määrää ja sekoitussuhdetta sekä pinaatin määrää voi mukailla. Mitä enemmän pinaattia, sitä vaikeampi lettuja on pitää koossa.

2. Paista voissa tai kasviöljyssä keskikokoisella pannulla lettuja. Noin leipälautasen kokoinen pannu on todella kätevä! Keskikokoisia lettuja tulee paksuudesta riippuen 6-8 kpl. Jos teet isoja lettua, on jauhoja syytä laittaa reilusti, jotta letut pysyvät koossa.

3. Käärikää pyödässä lettujen sisään kermaviiliä tai juustoraastetta. Sekaan voi laittaa myös suolaa ja pippuria, yrttimausteita, pieniä tomaattikuutioita... Varsinkin lapsista on ihanaa valita itse täytteitä ja syödä letturulla käsin.

Hyvää ruokahalua toivottaa Saksan sisko