Terveisiä Englannista. Meilläkin on monen kielen ja useamman uskonnon perhe. Minä ja lapset olemme ortodokseja, mutta italialainen mieheni ei kuulu mihinkään kirkkoon, vaikka lapsena on yritetty protestantiksi kasvattaa. Meillä kuitenkin koko perhe paastoaa, ainakin illalla. 

Suomalaisen ja italialaisen aamupalat ovat melko yhteensopimattomia muutenkin, joten myös paaston aikana kukin syö erilaiset aamiaiset. Lapsilta ei tietenkään oteta maitoa pois, joten vain minä muutan aamuiset tapani. Luovun lihasta, kananmunasta ja melkein kaikista maitotuotteista.

Maidoton aamiainen ei ole kieltämättä elämäni kohokohta. Onneksi löysin viime vuonna tämän Sveitsiläisten tavan syödä mysliä mehun kanssa.

ESIVALMISTELUT:

Kannattaa tehdä isompi annos valmiiksi vaikkapa viikon tarpeisiin.

Puurohiutaleita: 1-2 tyyppiä, minulla yleensä kauraa ja joskus myös ohraa

Siemeniä, manteleita ja pähkinöitä: 3-4 erilaista, esim. seesamin, kurpitsan, auringonkukan tai pellavan siemeniä, 

mantelilastuja, kookoshiutaleita tai tietenkin pähkinöitä

Kuivattuja hedelmiä: 1

-2 erilaista, esim. aprikoosi, rusina, luumu, taateli, viikuna

Sekoita kaikki yhteen ja säilö suureen purkkiin, jossa on tiivis kansi. Jokaiselle perheenjäsenelle voi vaikka tehdä oman henkilökohtaisen lempisekoituksen.

 

KÄYTTÖ:

Tarvitaan:

Omena-, päärynä- tai appelsiinimehua

Yksi tuore raastettava hedelmä

Paastottomina aikoina (ja sunnuntaina) luonnonjogurttia päälle

Kippaa mysliä ja sopivasti mehua kulhoon heti herättyäsi. Mysli imee mehun ja turpoaa pehmeäksi, kun maltaa odottaa puoli tuntia.

Kuori ja raasta sekaan omena. Nauti höyryävän teen kanssa.

Energiaa riittää iltapäivän puolelle saakka ja jaksaa tehdä töitäkin kevyellä kasvislounaalla.