Paasto alkaa olla jo loppusuoralla. Kiireet lisii ja virpovitsojen teon lomassa tein ostoslistaa ja kiertelin kauppaa ristiin rastiin mielessä viistoista muutakin hommaa niin kovin suunniteluksi ei ruokalista tullut.  Kärryyn eksyi onneksi  vaikka mitä kivaa, mistä ruokaa kehittää. Olen tehnyt lämpimiä salaatteja useita versioita, aina ne ei ole kovin hyvin onnistuneet mutta tämänpäiväisen lounaan voi julkaistakin :-)

Lämmin halloumi-parsasalaatti (4:lle)

Aloita kuorimalla parsat ja laita ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

Kokoa salaatti laakeaan vuokaan/tarjoilulautaselle. Pohjalle ruukku lehtisalaattia ja ½ pussia frisee salaattia. Päälle n.6 aurinkokuivattua tomaattia siivutettuna ja öljyä mauksi. Sitten kolme kuutioitua tomaattia (siemenet pois ensin).

Kuullota punasipuli ja puolikas kesäkurpitsa oliiviöljyssä, molemmat siivutetuna ja puolikuuksi leikattuina. Mausta kevyesti suolalla. Levitä salaatin päälle. Samaan aikaan paista halloumi-viipaleet ja laita laakean salaatiastian runoille ja keskelle parsat kauniissa ojennuksessa. Päälle silputtia tuoretta basilikaa.

Lisukkeena tarjosin lapsille täysjyväpastaa ja tuore leipä olisi täydentänyt kivasti aikuistenkin ateriaa. 

Ihanaa, pian saa rueta jo juhlaruokia valmistamaan! Palmusunnuntaina lapset ottavatkin vähän varaslähtöä, saavat korkata yhdet suklaamunat virpopalkoista.

p.s. kukahan keräsi meidän pajunoksien sekaan aika moisen määrän ihan muiden puiden oksia...