Voi kurjuus, töissä ja eväät aivan liian vähäiset. Kovin usein ei näin ole käynyt  mutta nyt mieliteko graaviloheen kävi turmioksi. Eihän tuo kaupan versio ollut syötävää ollenkaan! Nyt on sitten pärjätty parilla näkkärillä, rivillä tummaa suklaata, avocadolla ja päärynällä. Viili on säästetty aamuksi.

Graavikalat kannattaa siis tehdä itse, ja nähdä se vaiva että nyppii ruodot ennen suolausta niin ei sitten tartte siivutetusta kalasta ruodonpätkiä nyppiä.

Suosikkilohi:

500g merilohta tai kirjolohta, 2rkl merisuolaa, 1rkl raakaruokosokeria, runsaasti viispippurirouhetta.

Ripottele suola, sokeri ja pippuri lohelle. Jos palan koko antaa periksi, jaa puoliksi ja laita päällekäin. Laita lohi mahdollisimman tiiviisti muovipussiin ja sitten jääkaappiin. Kääntele välillä. Suolautuu reilussa vuorokaudessa, sulamaton suola kannattaa poistaa silloin, samoin suolavesi pussista niin ei ylisuolaudu. Maku tasaantuu toisena vrk:na. Minä tykkään pyrstöpalasta.

Paras graavisiika:

Siikafilettä, merisuolaa ja sokeria vähän naftimmin kuin lohelle. Päälle murskattua katajanmarjaa. Ja sitten toimitaan kuten lohenkin kanssa.

p.s. Esikoinen täyttää pian vuosia, toivelistalla on kaikkien kavereiden makuun tehdyt pikkupitsat ja kuulemma lihaa on täytteessä oltava! Saamansa pitää :-)