Lapseni ovat varsin valikoivia ruuan suhteen, eivätkä jaa meidän aikuisten innostusta esimerkiksi kaalipiirakkaan. Ruokavaihtoehtoja miettiessäni hoksasin että riisistä ja kananmunasta kaikki pitävät ja niistäkin saa mainion piirakan.

Klassisessa rahkavoitakinassa on saman verran rahkaa, voita ja jauhoja. Nyt laitoin 200g voita, 4dl vehnäjauhoja, 250g rahkaa ja 1tl leivinjauhetta. Sulatin hieman voita pehmeäksi ja sekoitin kaikki kerralla nopsasti. Taikina saa levätä jääkaapissa täytteen tekemisen ajan. Tästä tulee noin puolen pellillisen kokoinen piirakka. Minä käytin vuokaa.

Täyte: reilu desi puuroriisiä, reilu 2dl vettä. Keitä hiljaisella kuplinnalla kypsäksi. Samaan aikaan keitä 4 kanamunaa. Kananmunat silputaan haarukalla ja sekoitetaan kypsän riisin joukkoon, maustetaan suolalla ja parilla ripauksella valkopippuria. Tässä voi toki päästää mielikuvituksen valloilleen, mutta välillä on kiva syödä rauhallisia perusmakuja, vaikkei lohturuokaa olisikaan vailla.

Sitten taas taikinan kimppuun. Kaulitse taikina tuplaleveäksi (pohja ja kansi) ja laita vuokaan tai pellille. Levitä täyte piirakalle. Sitten piirakan kansi kiinni, reunat kannattaa yhdistellä hyvin. Vielä voitelu kananmunalla ja reijitys haarukalla. Meillä piirakka on kaksiosainen kun tulin tehneeksi myös kaalitäytteen mitä lisäsin sitten toiselle puolelle.

Paista uunissa 200 asteessa ( tai 175 kiertoilmalla) alatasolla 30minuuttia. Loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa, laita piirakan suojaksi leivinpaperi.

Meillä syötiin lisukkeena jugurttia ja kaalisalaattia. Kuka äiti voisi vastustaa 5 vuotiasta joka pyyttää: "äiti, tehdään sitä ihanaa kaalisalaattia!"

Siivuta valkokaalia ihan ohueksi vaikka juustohöylällä. Ripottele päälle hieman sokeria ja suolaa, suhteessa 2:1. Puristele kaalia että mehustuu. Minä lorauttaisin lopuksi päälle vielä vähän auringonkukka tai rypsiöljyä, tähän ei oliiviöljy sovi, ja pirskottaisin valkoviinietikkaa. Mutta 5v ei näitä lisukkeita halua ja niitä ei nyt sitten laitettu.

Hyvää ruokahalua!

P.s muuton syövereissä kokkailu on jäänyt vähemmälle ja tässä keittiössä on syöty einestä jos toistakin. Erityiskiitos tässä sarjassa kuuluu porkkanalaatikolle! Mainio keksintö.