Hiljaista on täällä blogissa. Siskot hoi!

Paastoaika on edennyt mukavasti, lapset on yllättävän vähän kyselleet liharuokien perään. Viikonlopun reissusta palatessa rakas tosin hemmotteli poissa olleita lapsiaan jauheliha-makaroonilaatikkolla :-)

Itse tutustuin matkalla kotoisaan, ja vähän kotikutoisenkin oloiseen, intialaiseen ravintolaan ja söin todella hyvää Palak paneeria ja kikherne-perunacurryä (nimeä en valitettavasti muista). Näin ihanaa kasvisruokaa kun saisi useammin, voisi lihansyönnin jättää pääsiäislampaaseen ja joulukinkkuun. Mutta maistuisikohan ne sitten enää hyvälle? Olen moneen kertaan miettinyt kasvissyöjäksi ryhtymistä. Rehellisyyden nimissä on todettava, että todellinen heikkouteni täällä saralla on leikkeleet, kylmäsavustetut lihat, salamit... ja grillikylki!  

Mutta tämä Hesarista poimittu papukeitto vie kyllä kielen mennessään, ihan kasvisvoimin.

Kuullota sipulia oliiviöljyssä, lisää 2tl curryä, 2tl jauhettua paprikaa (se savupaprikajauhe on ihanaa!), 2tl jauhettua inkivääriä, 1tl rakuunaa, ripaus tai kaksi chiliä ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5min. Lisää 2 tölkkiä luomu-tomaattimurskaa ja kuumenna. Soseuta keitto. Lisää 2 tölkkiä valkeita papuja tomaattiliemessä ja kuumenna. Lisää vielä 1dl kermaa jos haluat täyteläisempää, tai vaihda halutessasi soijakermaan (en ole testannut). Kuumenna taas

... ja eikun syömään :-)

Lisukkeina meillä on käytetty raejuustoa, kermattomaan keittoon smetanasilmää, yrttisilppua ja viimeisimpänä korianteriöljyä. Eli kourallinen tuoretta korianteria kulhoon, päälle n. ½ dl oliiviöljyä ja sauvasekoittimella surautetaan sekaisin. Sitten vaan taiteellisuus peliin ja kauniita kuvioita lusikalla keiton päälle lurauttelemaan. Keitosta riittää 4-6:lle.

P.s. Kasvissyönti paaston ulkopuolella etenee siten, että koitan valita kasvis/kala vaihtoehdon aina kun se on mahdollista. Niin ja parasta grillikylkeä olen saanut Kilpisjärven kaupasta Saanalla käynnin jälkeen.