Asuimme aiemmin kahdeksan vuotta Lontoon portugalilaisimmassa kadunkulmassa. Sieltä tarttui mukaan tämä ihana yksinkertainen vegaanikeitto, josta on tullut koko perheen suosikki.

 

Kaalina käytimme alunperin portugalilaisen vihannes- ja kalakauppiaan portugalilaisia kevätkaaleja, joita ei juuri muualla ole ollut saatavilla. Nykyään käytämme spring greens, lehtikaalia, savojin kaalia, toskanalaista mustaa kaalia, englantilaista curly kale lehteä tai jopa vain isoja tuoreita pinaatin lehtiä. Pinaatti pitää tietenkin lisätä ihan lopussa kuten persilja, koska sen kypsymisaika kiehuvassa vedessä on alle minuutin.

 

4 hengelle tarvitaan:

 

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

2 rkl oliiviöljyä

5 isohkoa perunaa

½ kerää tai kohtalainen nippu jotain vihreälehtistä kaalin tapaista

pieni nippu persiljaa

reilu litra vettä

Suolaa ja mustaa pippuria

 

 

Valmistus:

 

Kuullotetaan sipulia öljyssä kattilan pohjalla 5 min ruskistamatta.

Lisätään valkosipuli ja jatketaan kuullotusta pari minuuttia.

Lisätään perunakuutiot ja pyöräytetään lämpimäksi.

Lisätään vesi ja keitetään 10 min.

Lisätään ohuesti suikaloitu lehtikaali tai vastaava vihreälehtinen vihannes.

Keitetään vielä 10 min.

Lisätään silputtu persilja.

Maustetaan suolalla ja pippurilla.

 

Tarjoillaan leivän kanssa.