Pysyn pannulinjalla. Perunakakut on oikea saksalainen perinneruoka, jonka nimi on alueesta riippuen "Kartoffelpuffer" tai "Reibekuchen". Annos on neljälle ja riittää lisukkeista riippuen iltaruuaksi.

n. 1 kilo jauhoisia perunoita

2 kananmunaa

0,5-1 dl vehnäjauhoja

0,5-1 dl korppujauhoja

vähän suolaa

kasviöljyä paistamiseen (auringonkukka)

Kuori ja raasta raa´at perunat karkeaksi raasteeksi ja sekoita muihin aineisiin. Anna turvota hetki ja lisää korppujahoja jos nestettä on ihan kamalasti.

Lämmitä pannulla reilusti öljyä ja noin kaksi ruokalusikallista perunasekoitusta. Silitä taikina litteäksi letuksi vaikka lusikan selällä. Anna paistua kannen alla hyvä tovi. Kakun pitää olla aika kauan pannulla ennen kuin sen voi kääntää, eli lämpö voi olla alhaisempi kuin lettujen paistossa. Toinen puoli meneekin nopeammin. Valmis perunakakku on vaaleanruskea, reunoilta rapea ja sisältä pehmeä.

Pannusta riippuen yhdelle pannulle mahtuu kahdesta neljään perunakakkua. Laita valmiit kakut uunivuokaan lämpimään uuniin odottamaan.

Perinteisesti perunakakut syödään omenasoseen kanssa ja lapset tykkää kuten voitte arvata.

Itse pidän myös suolaisemmasta versiosta. Sitä varten paistan kevyesti herkkusienipaloja ja sipulia teflonkasarissa ja maustan ne suolalla ja pippurilla. Lopussa lisään vähän ranskankermaa tms. ja jos löytyy niin tuoretta persiljaa. Tämä herkkusienihöystö on hyvää perunakakkujen "kastikkeena". Toiseksi lisäksi sopii mainiosti vihreä salaatti.

Guten Appetit!